Augmented Reality App laten maken?

Neem contact op en laat ons je wensen weten. Wij maken dan een offerte op maat voor jou!

Wat is Augmented Reality?

Virtual Reality (VR) geeft de gebruiker de illusie dat hij ergens anders is. Het principe is eenvoudig: een VR-bril toont twee net even verschillende computerbeelden, één voor elk oog. Hierdoor ervaart de gebruiker de illusie van een 3D-beeld.

Augmented Reality (AR) maakt het mogelijk om elementen toe te voegen aan de werkelijkheid. Het toevoegen van een extra informatielaag aan de waarnemingen van de realiteit kan van toegevoegde waarde zijn. Zo kan Augmented Reality worden ingezet als middel om een product op een interactieve manier te presenteren, vastgoed in drie dimensies te projecteren of tweedimensionale afbeeldingen tot leven te brengen.

Augmented Reality bestaat al heel lang, maar de recente vooruitgang in de smartphone-technologie heeft geleid tot toenemende vraag naar Augmented Reality applicaties. Daarnaast ontstaan er steeds meer mogelijkheden door de introductie van een groot aantal Virtual Reality en Augmented Reality brillen, zoals de Meta 2, Microsoft Hololens, maar ook de Google Cardboard.

Doordat er bij Augmented Reality virtuele elementen worden toegevoegd aan de realiteit kan de technologie worden gezien als de verbinding tussen Virtual Reality en de realiteit. Virtual Reality onderscheidt zich van Augmented Reality doordat bij deze technologie de werkelijkheid wordt vervangen door een computer-gegenereerde omgeving en de werkelijkheid niet meer zichtbaar is.

Toepassingen van Augmented Reality

Educatie

Hoe tof is het dat als je aan het leren bent, je extra informatie krijgt in de vorm van filmpjes en animaties? Dit is allemaal mogelijk met Augmented Reality!

Bouw

Benieuwd hoe een nieuw meubel, behang of bureau zou staan in je kantoor? Met AR kun je deze in de echte wereld laden, om zo te zien hoe het zou staan.

Marketing

Als iemand jouw advertentie scant, kan er een animatie overheen worden geprojecteerd. Dit geeft een te gekke extra dimentie aan jouw marketing materiaal!

Reizen

Stel je bent op zakenreis en je wilt meer informatie over een bepaald gebouw? Met een AR bril kun je constant extra informatie krijgen! Rondlopen met een virtuele reisgids dus!

Medisch

Een chirurg hoeft niet meer op alle losse monitoren te kijken voor een patiënt’s data, dit wordt nu allemaal geprojecteerd in de AR bril!

Navigatie

Nooit meer verdwalen! Met een AR bril zie je de route zonder je ogen van de weg te halen. De bril laat precies zien waar je heen moet!

Laat VR-House je applicatie bouwen

Neem nu contact op!

Augmented Reality brillen

Augmented Reality apps kunnen gemaakt worden voor (1) “hand-held displays”, dus beeldschermen door de hand vastgehouden, zoals een tablet of smartphone, maar ook voor (2) “head-mounted displays”, dus augmented reality brillen voor op het hoofd. Voor Augmented Reality apps gemaakt voor AR brillen is een nauwkeurige afstemming met de ogen een vereiste. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van twee verschillende beelden, één voor elk oog. Het is mogelijk om Augmented Reality apps te maken welke geschikt zijn voor beide. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een button waarbij gewisseld kan worden tussen “hand-held” modus en een modus voor Augmented Reality brillen.

Augmented Reality App laten maken

AR brillen

Microsoft Hololens

Microsoft Hololens

Meta 2

Meta 2

AR Cardboard

AR Google cardboard

Mogelijkheden van Augmented Reality

3D modellen importeren

Animaties erin verwerken

Interactie (kleuren aanpassen, besturen van objecten etc).

Wisselen tussen hand-held en AR bril modus

Object herkenning en tracking voor Augmented Reality

Voor het toevoegen van virtuele elementen aan de werkelijkheid moeten de objecten uit de omgeving worden herkend en de positie worden bijgehouden. Voor smartphone applicaties wordt hiervoor gebruik gemaakt van de camera van de telefoon. Doordat de posities van de toegevoegde virtuele elementen nauwkeurig overeenkomen met die van de werkelijke objecten uit de omgeving is het mogelijk om Augmented Reality op een zeer realistische wijze in te zetten.

Wat kan er worden herkend door de AR camera?

 • Connector.

  Afbeeldingen

  O.a. foto’s, tijdschriften, kranten, ansichtkaarten, visitekaartjes

 • Connector.

  3D objecten

  O.a. mokken, flessen, schoenendoos, speelgoed, standbeeld, meubels

 • Connector.

  Tekst

AR cardboard in combinatie met giftbox

Bedruk een giftbox voor de AR cardboard, en bekijk met de AR bril het patroon op de giftbox. Super handig, hoeft de gebruiker de target afbeelding niet zelf te printen!

Meer informatie

Een AR App door ons laten maken

 • Connector.

  Doelstelling

  Samenwerken voor het vaststellen en verfijnen van het idee en het doel van de Augmented Reality applicatie.

 • Connector.

  Offerte

  Aan de hand van de gewenste functionaliteiten van de Augmented Reality applicatie stellen we een offerte op.

 • Connector.

  Ontwikkeling

  Na goedkeuring van de offerte gaan we aan de slag met de ontwikkeling van de applicatie.

 • Connector.

  App lancering

  We lanceren de Augmented Reality applicatie, indien gewenst in de app store.

 • Connector.

  Support en onderhoud

  Na oplevering van de applicatie bieden we support en passen we indien gewenst de applicatie verder aan.

 

Assistentie

Uitleg en installatie van de AR applicatie op locatie gewenst? Geen probleem, we komen graag assisteren!

Hoeveel kost een AR applicatie?

Een Augmented Reality app laten maken is echt maatwerk. De prijs van een AR applicatie hangt namelijk af van de ontwikkeltijd en complexiteit van de app. Heb je al een idee voor een AR applicatie en wil je die laten ontwikkelen, neem dan even contact op om de mogelijkheden te bespreken. We denken altijd met je mee om zo de beste app te maken die bij jouw wensen aansluit. Als we een goed beeld hebben van de app die je graag wilt laten maken kunnen we een vrijblijvende offerte voor je opstellen.

Publicatie van de Augmented Reality applicatie

Android

iOs

GearVR

Onze klanten

Neem vrijblijvend contact op

Liever even bellen?
+31 30 227 07 94

Of toch een mailtje
info@vr-house.nl