Virtual Reality App laten maken?

Neem contact op en laat ons je wensen weten. Wij maken dan een offerte op maat voor jou!

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality (VR) geeft de gebruiker de illusie dat hij ergens anders is. Het principe is eenvoudig: een VR-bril toont twee net even verschillende computerbeelden, één voor elk oog. Hierdoor ervaart de gebruiker de illusie van een 3D-beeld.

De bril registreert bovendien bewegingen van het hoofd en de beelden worden daarop aangepast. Het resultaat is een 3D-wereld waarin de gebruiker vrij kan rondkijken in 360 graden. Geavanceerdere systemen registreren ook de positie van de bril in de kamer, zodat de gebruiker rond kan lopen in de virtuele wereld.

Toepassingen van Virtual Reality

Educatie

In VR kun je gemakkelijker leren, omdat je helemaal wordt ondergedompelt in een andere wereld. Deze is ook nog eens volledig te controleren, zodat de gebruiker bijvoorbeeld in de exacte situatie komt waarvan geleerd kan worden.

Bouw

Een gebouw al bekijken en inrichten voordat deze daadwerkelijk gebouwd is? In VR is het gebouw te modeleren, waardoor je er zelfs al doorheen kunt lopen!

Marketing

Met VR kun je jouw doelgroep volledig onderdompelen in de omgeving die jij wilt. Zo kun je hen van alles laten ervaren!

Reizen

Met VR kan je de hele wereld bekijken vanuit je stoel! Beklim de Mount Everest of zie de Grand Canyon. Omdat je volledig wordt ondergedompelt, lijkt het net of je er echt bent!

Medisch

VR heeft zich al meerdere bewezen in de medische wereld. Van pijnbestrijding tot training van chirurgen. Zo kan er getraind worden zonder echte risico’s.

Wetenschap

Je proefpersonen precies laten zien en meemaken wat jij wilt onderzoeken? VR is hier zeer geschikt voor. Laat ons een gesimuleerde omgeving creëren waarin niets te gek is en meet de response.

Laat VR-House je applicatie bouwen

Neem nu contact op!

Typen Virtual Reality applicaties

Zware Virtual Reality applicaties aangedreven door een PC voor de Oculus Rift & HTC Vive, waarbij interactie met de omgeving mogelijk is door middel van controllers. Doordat er op een extern beeldscherm mee kan worden gekeken kunnen toeschouwers ook meegenieten van de belevingen van de gebruiker van de applicatie.

Toepassingen: Complexe simulaties, complexe games en interactieve applicaties.

Applicaties geschikt voor de Samsung Galaxy serie smartphones. De Samsung Gear VR bril kan middelzware VR applicaties afspelen in zeer hoge kwaliteit en is bovendien geschikt voor het afspelen van 360 graden video’s. VR applicaties geschikt voor de Samsung Gear VR kunnen gedownload worden vanuit de Oculus store. Doordat de VR bril draadloos is en geen computer nodig heeft is het mogelijk om een grote groep mensen tegelijkertijd de VR ervaring in hoge kwaliteit te laten beleven.

Toepassingen: 360 graden video’s, simulaties, games en trainingen.

Applicaties geschikt voor elke smartphone, zowel Android als iOS. Voornamelijk geschikt voor 360 graden video’s of simpele applicaties. VR applicaties geschikt voor smartphones kunnen worden gedownload vanuit de Google Playstore (voor android devices) en de AppStore (voor apple devices). Doordat vrijwel iedereen tegenwoordig een smartphone heeft en door de betaalbaarheid van de VR brillen voor smartphones hebben deze VR applicaties het grootste bereik.

Toepassingen: 360 graden video’s en simpele applicaties.

Een VR applicatie kan ook worden afgespeeld op een 2D scherm, zoals die van een smartphone of tablet, zonder gebruik van een VR bril. Hierbij dient de gebruiker het scherm te bewegen om 360 graden rond te kunnen kijken.

handheld 360

Content voor VR applicaties

Er zijn twee manieren voor het creëren van content voor virtual reality applicaties:

Opnemen van 360 graden video’s

Als je videobeelden van een gebeurtenis uit de echte wereld wilt gebruiken in de VR applicatie kun je 360 graden video’s laten opnemen. Een voorbeeld is een 360 graden opname van een concert of fabriekshal. Voor het opnemen van 360 graden beelden heb je een 360 graden camera nodig. 360 camera’s van goede kwaliteit zijn de Ricoh Theta S en de Samsung Gear 360. Echter, voor het opnemen van 360 graden beelden van zeer hoge kwaliteit, dus zeer geschikt voor een VR applicatie, worden nog betere camera’s, zoals een 360 graden camera Rig met GoPro’s, aangeraden. Bij een VR applicatie die gebruikt maakt van 360 graden video’s is het mogelijk om de VR applicatie te voorzien van menu’s. Hierbij is het mogelijk voor de gebruiker om te kiezen uit verschillende 360 graden video’s.

360 graden video laten maken

Ontwerpen van 3D modellen of animaties

Als je in je VR applicatie beelden wilt gebruiken die je niet kunt opnemen in de echte wereld, dan moet je een 3D model of animatie gebruiken. 3D animaties geven de gebruikers van de VR applicatie de mogelijkheid om interacties aan te gaan met de omgeving of rond te bewegen door de geanimeerde 3D wereld. Voor het creëren van een virtuele 3D omgeving wordt gebruik gemaakt van game engines zoals Unity of Unreal Engine. Naast het ontwikkelen van virtual reality games bieden deze engines de mogelijkheid om VR applicaties te maken met 3D modellen, zoals modellen uit Google Sketchup of AutoCAD.

VR omgeving laten maken? Neem contact op

Een VR App door ons laten maken

 • Connector.

  Doelstelling

  Samenwerken voor het vaststellen en verfijnen van het idee en het doel van de Virtual Reality applicatie.

 • Connector.

  Offerte

  Aan de hand van de gewenste functionaliteiten van de Virtual Reality applicatie stellen we een offerte op.

 • Connector.

  Ontwikkeling

  Na goedkeuring van de offerte gaan we aan de slag met de ontwikkeling van de applicatie en het creëren van de content.

 • Connector.

  App lancering

  We lanceren de Virtual Reality applicatie, indien gewenst in de app store.

 • Connector.

  Support en onderhoud

  Na oplevering van de applicatie bieden we support en passen we indien gewenst de applicatie verder aan.

virtual reality app laten makenGoogle tiltbrush

Professionele assistentie op locatie

Uitleg en installatie van de VR applicatie op locatie gewenst? Geen probleem, we komen graag assisteren!

Hoeveel kost een VR applicatie?

Een Virtual Reality app laten maken is echt maatwerk. De prijs van een VR applicatie hangt namelijk af van de ontwikkeltijd en complexiteit van de app. Heb je al een idee voor een VR applicatie en wil je die laten ontwikkelen, neem dan even contact op om de mogelijkheden te bespreken. We denken altijd met je mee om zo de beste virtual reality app te maken die bij jouw wensen aansluit. Als we een goed beeld hebben van de app die je graag wilt laten maken kunnen we een vrijblijvende offerte voor je opstellen.

Publicatie van de Virtual Reality applicatie

Steam/ Computer

Android

iOs

GearVR

Onze klanten

Neem vrijblijvend contact op

Liever even bellen?
+31 30 227 07 94

Of toch een mailtje
info@vr-house.nl