VR Wijnproeverij

De uitdaging

Een wijnproeverij georganiseerd in Nederland, maar die zich afspeeld tussen de wijngaarden in Spanje.


Oud Reuchlin & Boelen (ORB) organiseert regelmatig wijnproeverijen voor klanten om haar bestaande en nieuwe wijnen te presenteren. Als onderdeel van een evenement werd ons gevraagd of wij een wijnproeverij met Virtual Reality, in de vorm van een workshop, konden realiseren. Het idee was om de gasten verschillende wijnen te laten proeven in een korte tijd, aan de hand van een opgenomen presentatie gegeven door een wijnboer uit Spanje. In ongeveer 10 minuten zouden ze 6 verschillende wijnen aan bod willen laten komen. De uitdaging was om een groep van 25 mensen tegelijkertijd dezelfde virtuele wijnproeverij te laten beleven en de juiste wijnen op de juiste momenten uit te delen. Dat de gasten met een VR bril op wijnen moesten aanpakken maakte het nog uitdagender!

De oplossing

Een wijnproeverij waarbij de groepen met behulp van Virtual Reality verschillende wijnen gepresenteerd krijgen en deze in het echt kunnen proeven


Met behulp van onze software was het mogelijk om de VR Wijnproeverij bij iedereen tegelijkertijd te starten. Van te voren hadden we de verschillende wijnen die aan bod zouden komen klaargelegd in de juiste volgorde. Een iemand van VR-House volgde de VR beleving in een extra VR bril en gaf aan wanneer de volgende wijn aan bod kwam en uitgedeeld moest worden. De overige aanwezigen van VR-House deelde samen met het team van ORB de wijn uit. De gasten hadden van te voren de opdracht gekregen om een hand vrij te houden om de wijn aan te kunnen nemen. Ondanks dat de verschillende wijnen elkaar in een hoog tempo opvolgde waren de workshops een groot succes, alles werd het juiste moment uitgedeeld. Iedereen vond het een geweldige beleving om de wijnen te proeven in een virtueel Spanje!

Goede samenwerking geweest begreep ik, wellicht tot in de toekomst!Oud Reuchlin & Boelen

Neem vrijblijvend contact op

*

Liever even bellen?
+31 30 227 07 94

Of mailen
info@vr-house.nl