VR Cinema

De Vereeniging van Handelaren Anno 1847 gevestigd in Groningen was opzoek naar een uitzonderlijke slotact om de gasten van hun Lustrumfeest te verbazen. Hiervoor hadden ze bedacht om alle gasten aan het einde van het feest een spectaculaire Virtual Reality beleving te laten ervaren. Voor de content was al gezorgd, aan ons was gevraagd om de gesynchroniseerde beleving te realiseren voor alle gasten. De uitdaging was om alle gasten gelijktijdig VR te laten beleven en het hele gebeuren vloeiend te laten verlopen, dus zonder gedoe. Wij gingen deze uitdaging aan en kwamen met een mooie oplossing: een lokale VR cinema!

Om kosten te drukken en om het logistiek behapbaar te houden is gekozen om met twee shifts te werken van 90 VR brillen. Alle gasten kwamen in koppels naar het evenement, dus de tweetallen konden elkaar om de beurten mooi helpen met het opzetten van de Samsung Gear VR bril. Daarnaast vond iedereen het een prachtig gezicht om hun partners om zich heen te zien kijken met de VR bril op. De gesynchroniseerde start hebben wij gerealiseerd door op locatie een eigen wifi netwerk aan te leggen. Vanaf een laptop werd een signaal verzonden naar alle Samsung Gear VR brillen, zodat de 360 graden video bij iedereen tegelijkertijd werd gestart!

Vereeniging van Handelaren

VR Cinema, Professionele assitentie, Content voorbereiding

"Jullie hebben een prachtige eindshow neer gezet. Zoals te verwachten was, raakt iedereen er niet over uitgesproken. De volgende dag kon iedereen met zijn eigen telefoon en het zelf in elkaar geknutselde brilletje het thuis nog eens herbeleven. Kortom, heel geslaagd!"
Vereeniging van Handelaren Anno 1847

Contact

*